Fotokred Are Treindustrier.jpg
Foto: Are Treindustrier

Webinar: Hybride konstruksjoner og materialoptimalisering

Bygninger blir gradvis mer komplekse, og for å få til bærekraftige løsninger må det tenkes nytt innen konstruksjon og materialbruk. Bli med på webinar 8. september.

Hvilke muligheter kan hybride konstruksjoner gi, og hvordan kan vi best mulig utnytte materialer sammen - og hver for seg?

På Brød & Miljø 8. september møter du Snøhetta, Link arkitektur, Bollinger + Grohmann ingeniører, og Are treindustrier. De presenterer eksempler og ny viten innen hybride konstruksjoner og materialoptimalisering. Frokostarrangementene Brød & Miljø er gratis, men krever påmelding. Arrangementet er heldigitalt.

PÅMELDING HER

08:30 Bærekraftig materialbruk og hybridkonstruksjoner
Klimakrisen er et faktum. Hvordan kan bærekraftig materialbruk være en del av løsningen og hvilken rolle spiller hybridkonstruksjoner i det? Kort gjennomgang av miljøparameter for forskjellige materialer og eksempler.
V/ Michael Lommertz, Bollinger + Grohmann ingeniører.

Lommertz er arkitekt og er leder for bærekraftsavdelingen til ingeniørfirmaet Bollinger + Grohmann. Han har vært involvert i noen av de mest ambisiøse prosjektene i Norge, som Norges først ZEB-COM bygget på Evenstad, klimahuset i botanisk hage, Urban Village på Furuset og rehabiliteringen av Skur 38.

08:55 Avfall til ressurs
Siden 2016 har Snøhetta, med Stian i spissen, fordypet seg i materialer – spesielt de som tilsynelatende ikke har en verdi i dag. I dette foredraget forteller han mer om hvordan dette har gått til, samt hvordan materialforskningen har blitt videreført inn i prosjekter.
V/ Stian Alessandro Ekkernes Rossi, Snøhetta.

Stian er arkitekt og ansatt i Snøhettas Snøhetta’s Research- og Innovasjonsavdeling. Stian leder Snøhettas materialforskningsprosjekter og har fordypet seg i alt fra plastikk til leire. Disse innovasjonsprosjektene innen materialer har fort blitt til flere spennende prosjekter, hvor materialer som tilsynelatende ikke har en verdi i dag, kan bli betydningsfulle og viktige materialer i fremtiden.

09:20 Rett produkt på rett sted
Hvordan oppnå kostnadseffektive konstruksjoner og materialoptimalisering ved å velge rett produkt. Eksempler på konstruksjoner med optimal bruk av trekonstruksjoner.
V/ Hans Martin Andersen, Are Treindustrier

Hans Martin Andersen er direktør hos Are Treindustrier innen konstruksjon & produktutvikling. Are Treindustrier er en av Norges største leverandører av konstruksjoner i tre til byggenæringen. De tilbyr rådgivning, prosjektering og prefabrikkerte løsninger i tre.

09:45 ZEB-laboratoriet
ZEB-laboratoriet er verdens første nullutslippsbygg med dokumentert klimaregnskap som viser totalt Co2-utslipp med tilsvarende kompensasjon av energiproduksjonen. Bygget er utført med en massivtrekonstruksjon, og byggets fasader og tak er kledd med solcellepaneler.
V/ Arne Førland larsen, LINK arkitektur
Leder team BærekraftLINK arkitektur

Om Brød & Miljø:
Brød og Miljø er frokostmøter som er møtested for inspirasjon, dialog og erfaringsutveksling knyttet til klima- og miljøutfordringene i bygg-, anlegg og eiendomsnæringen (BAE-næringen). Fokus er tverrfaglighet og dialog.
Brød & Miljø arrangeres av NAL i samarbeid med Statsbygg, Treindustrien, Innovasjon Norge, Tekna og NITO i partnerskap, Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) og Norsk Betongforening, Fabeko og Byggutengrenser i partnerskap. Brød & Miljø strømmes direkte og åpent. Frokostmøtene er gratis og åpne for alle interesserte, men krever påmelding.